100

SANJA LIKAR


Sanja Likar

linija

 

Že kot majhna deklica, polna energije in veselja do gibanja sem se navduševala nad različnimi oblikami športa. Da sem kot oseba postala vztrajna, disciplinirana in s srcem predana tistemu kar me v življenju veseli, se lahko v prvi vrsti zahvalim staršem in možnosti, da sem velik del svojega otroštva in najstniških let posvetila tekmovalnemu tenisu, kateri je bil ogromen del mojega življenja več kot desetletje. Poškodba rame mi je sicer prekrižala načrte, vendar zdaj še kako dobro vem, da se vsaka stvar v življenju zgodi z razlogom. Ravno to me je popeljalo do študija kineziologije – znanosti o gibanju človeka. Čeprav sem bila v začetku študija trdno prepričana, da bom svojo kariero nadaljevala z delom v tekmovalnem športu, sem tekom študija našla novo ljubezen - področje gibalnega razvoja pri dojenčkih in otrocih. Ko sem prvič stopila skozi vrata Pedosane, spoznala Vesno in Janjo ter njun način dela sem v trenutku vedela, da si želim postati del njune ekipe. Že ob prvem srečanju, smo se začutile in spoznale, da lahko s skupnimi močmi, spišemo čudovito zgodbo o uspehu. Kljub dolgoletnim izkušnjam dela z dojenčki, se v ekipi zavedamo, da se učimo skozi celo življenje in zato znanje ves čas nadgrajujemo z našo mentorico, nevrofizioterapevtko Nedo Rotar. Ne znamo mirovati v coni udobja. Vedno iščemo nove izzive in poti, kako postati še boljše :) . Z zagotovostjo lahko rečem, da je Pedosana moja druga družina. Dala mi je ogromno! Predvsem pa ogromno samozavesti ob rojstvu prvorojenke. Odkar sem postala mamica, se mi je odprl povsem nov svet! Trenutki, ki jih lahko preživim z mojimi najdražjimi so zame najlepši. Srčno upam, da bom z dobrim zgledom, z ljubeznijo do narave in gibanja prenesla vrednote, ki so mi v življenju najpomembnejše tudi na svoje otroke.

 

100

VESNA CERAR


Vesna Cerar

linija

 

Rojena v športno družino že od malih nog rada aktivno preživljam svoj čas. Rada grem v naravo in med ljudi. Kljub svoji družabni naravi pa, odkar sem mama, najraje skočim kar v družinski objem. Otroci in moja družina so moj navdih in sreča. Tako je bilo prav rojstvo moje prvorojenke prelomnica na moji poslovni poti, ko sem se začela zanimati, kako spodbujati gibalni razvoj. Očitno ni bilo naključje, da sem na tej poti raziskovanja spoznala prav Janjo. Kot univerzitetna diplomirana organizatorka dela sem izkušnje na tem, takrat novem področju, pridobila v času vadbe s svojimi otroci, šolanja ter tekom večletnega dela z drugimi dojenčki, kasneje tudi pod mentorstvom nevrofizioterapevtke Nede Rotar. Leta 2012 sva z Janjo ustanovili center Pedosana, kjer s pomočjo celotnega kolektiva nudimo podporo staršem v zgodnjem starševskem obdobju. S skupinskimi ter individualnimi gibalno razvojnimi obravnavami spremljamo dojenčke na gibalno samostojno pot. Kot certificirana svetovalka za nošenje otrok (Die Trageschule®) pomagam staršem tudi glede izbire in uporabe nosilk. Delo v Pedosani me izpolnjuje in srečna sem, da lahko vsakodnevno spremljam tople družinske vezi, ki so tako neprecenljive. Veseli me, da sem lahko v pomoč staršem, ki se v novi vlogi pogosto težje znajdejo. Naj bo čas z vašim dojenčkom tudi vam v veselje in zadovoljstvo, v Pedosani ali kjerkoli že :-)

 

100

JANJA KRAMAR


Janja Kramar

linija

 

Sem komunikativna, vedoželjna in po duši zelo čutna oseba. Obožujem naravo in gibanje. Rada sem v dobri družbi ali pa s knjigo v roki. Presrečna sem ob možu in svojih dveh otrokih. Smo zelo povezani in najraje vsi 4 skupaj nekje v hribih ali raziskovanju neznane dežele. Zdrav duh skušam prenašati na otroka in jima dati popotnico za njuno življenje, saj menim, da v življenju največ šteje zdravje. Ni naključje, da sem izbrala študij na Zdravstveni fakulteti. Gibanje in skrb za zdravo telo sta mi že od nekdaj blizu. Ob rojstvu prvorojenke, sem spoznala, kako zelo pomemben je gibalni razvoj v prvem letu življenja. Odločila sem se, da bom svoje znanje nadgradila v tej smeri - gibalni razvoj dojenčkov in otrok. V tem obdobju sem spoznala Vesno in kmalu za tem sva odprli najino Pedosano. Od takrat naprej svoje strokovno znanje in izkušnje predajam naprej staršem z dojenčki in drugim. Mnenja sem, da se celo življenje učimo, zato sem izjemno ponosna, da se lahko učim od nevrofizioterapevtke Nede Rotar. To mi daje zagon za nove poslovne izzive in ideje.

100

EVA JURANČIČ


Eva Jurančič

linija

 

Sem Eva Jurančič, študentka fizioterapije. Že dolgo se zavedam, da je zdravje ena izmed najpomembnejših vrednot, za katero se je vredno truditi že od prvega stika s svetom - tako v smislu preventive, ki lahko prepreči zaplete v nadaljnem razvoju, kot tudi ob težavah, ki se lahko pojavijo v različnih življenjskih obdobjih. Sama sem se s tem srečala že v prvih mesecih po rojstvu, ko mi je razvojna fizioterapija pomagala pri mojih prvih korakih. Od nekdaj sem želela delati z ljudmi in jim pomagati, na način, ki sem ga bila deležna tudi sama in najbrž me je tudi to pripeljalo do izbire študija in usmeritve v delo z najmlajšimi, saj v njih vidim posebno moč napredka, predvsem ker ob njih stojijo motivirane mamice. Kadar nisem v Pedosani ali pa ne študiram svoj prosti čas rada preživljam stran od mesta, ob dobri glasbi, saj sem tudi sama violinistka, preberem kakšno knjigo, še najraje pa se odpravim v naravo, na svež zrak v gore. Ko sem prišla v Pedosano, spoznala Janjo in Vesno, sem takoj začutila njuno predanost delu in pozornost, ki sta mi jo namenili, da sem bila še bolj prepričana, da želim postati del njune ekipe. Vedno sem si želela tisto pravo energijo na delovnem mestu, ki sem jo v Pedosani zagotovo našla. Vse to izboljšuje učinkovitost in produktivnost našega dela ter ustvarja prijetno okolje za nas in za naše mamice z dojenčki. Nedolgo nazaj pa sem dobila tudi dva nečaka na katera z največjim veseljem prenašam svoje pridobljeno znanje, čeprav vedno nista navdušena telovadca in se kot PedoTeta zelo veselim njunega težko pričakovanega kobacanja.

Preberi več